Scheiding

Scheiding

Scheiden maar wel samen een huis gekocht?

Bijna 40% van alle huwelijken in Nederland stranden en dan gaan de partners uit elkaar.
Dat vraagt nogal wat regelwerk bij een scheiding. Want hoe wordt de hypotheek afgelost? Wie kan in de huidige woning blijven wonen? Is dit financieel mogelijk?

Als Erkend Hypothecair Planner kan ik beide partners helpen aan een passende oplossing. Op die manier kunnen beide partners, die straks ex-partners zijn, over een passende woning beschikken.

Er ontstaat namelijk een nieuwe financiële situatie. En daar hoort een nieuw toekomstig inkomen bij. Door de scheiding wordt een gezamenlijk huishouden opgeknipt  en ontstaan er twee huishoudens. Dat betekent dus dubbele kosten.  Kan men dit dragen. Dit  betekent dus onzekerheid voor het realiseren van de nieuwe woning(en).

En daarom moet ik als Erkend Hypothecair Planner goede input geven aan de advocaat of mediator. Deze persoon berekent vaak de hoogte van de alimentatie en ik bereken de hoogte van de hypotheek. Deze twee bedragen zijn echter afhankelijk van elkaar: de hoogte van de een is bepalend voor de hoogte van de ander.

Als Erkend Hypothecair Planner ben ik een specialist en hou voor jullie het totaaloverzicht van het verloop van de echtscheiding bij met de nadruk op de woning nu en huizen later. Ook help ik de
beide partners met minder emotie en met een open blik naar zaken kijken. 

 

Wil je meer informatie? 

Hypotheektalent

De beste hypotheek is natuurlijk geen hypotheek. De meeste mensen hebben wel een hypotheek nodig bij de aankoop van een eigen huis. Daar doe ik mijn uiterste best voor.

Contact

Gebakken door de Webbakkerij © 2022