Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen

Wil je een nieuwe woning bouwen of bestaande woning verbouwen? Dat doe je natuurlijk duurzaam. Dat is dan een mooie aanleiding om met Robin Vogelaar, Erkend Hypothecair Planner, een kop koffie te drinken om samen te kijken wat er mogelijk  is op het gebied van verduurzamen. Want leen je geld bij of gebruik je je eigen spaargeld? En wat is er mogelijk met subsidies?   

Waarom zou je als huiseigenaar investeren in duurzaamheid?

Behalve beter voor onze leefomgeving, is er ook een goede financiële reden. Jouw woonlasten zullen op langere termijn een stuk lager worden als duurzaam (ver)bouwt.

Door verduurzaming stijgt de marktwaarde van jouw woning. De aankoop van een woning of het besluit om een woning te (ver)bouwen vraagt gewoon om te investeren in duurzaamheid. Het advies van Robin Vogelaar, Erkend Hypothecair Planner is toegesneden op jouw situatie. Jij krijgt van mij een passend advies  hoe je duurzamer wonen kunt financieren. Ik kijkt niet alleen naar de financieringslasten in de toekomst maar ook of jij toekomstige wensen en verlangens kunt vervullen.  Want zoveel ik kan zorg ik voor een toekomst zonder financiële zorgen.  Dat doen jij en ik samen.

Investering in duurzaamheid loont. Maar hoe financiert u het?

Het idee is dat elke euro die je investeert in verduurzaming verdient zich terug. Door verhoging van het woongenot en de investeringen besparen geld. Duurzame oplossingen kunnen financieel bijna altijd tegen de laagste kosten worden uitgevoerd op het moment dat de woning wordt ge- of verbouwd.

Gebruik van spaargeld

Als je spaargeld hebt, dan vang je ook dit ogenblik (januari 2022) geen of weinig rente. Het rendement dat je krijgt door verduurzaming zal snel (veel) hoger zijn dan het rendement op het spaargeld.  Voordat je dat doet moet je wel even met Robin Vogelaar als Erkend Hypothecair Planner om de tafel om de toekomst en de wensen & verlangens helder te krijgen. 

Subsidies

Er zijn heel veel subsidieregelingen die helpen in het drukken van de kosten om jouw woning duurzamer te maken. Er zijn landelijke en provinciale regelingen en veel gemeentes hebben voor hun inwoners aparte subsidieregelingen. Robin Vogelaar van Hypotheektalent kan onderzoeken voor welke subsidie jij in aanmerking kan komen.

Meefinancieren bij hypotheek

Grotere investeringen kunnen ook worden meegefinancierd met uw hypotheek. Voor de financiering van energiebesparende voorzieningen mag zelfs een extra hoog bedrag aan hypotheek worden geleend.  Tot maximaal 106% van de aankoopwaarde.
Bijvoorbeeld voor:

  • Een HR-ketel;
  • Gevel-, dak-, leiding- of vloerisolatie;
  • HR ++ (of hoger) beglazing;
  • Energiezuinige kozijnen en of deuren;
  • Energiezuinige ventilatie;
  • Warmtepomp;
  • Warmteterugwinning;
  • Zonneboiler;
  • Zonnepanelen.

Samen met jou bereken ik of de langere termijn uitgaven ook gefinancierd kunnen worden uit inkomsten in de toekomst. En dan ook rekening houden met ziekte, werkloosheid, overlijden of echtscheiding.

Hypotheektalent

De beste hypotheek is natuurlijk geen hypotheek. De meeste mensen hebben wel een hypotheek nodig bij de aankoop van een eigen huis. Daar doe ik mijn uiterste best voor.

Contact

Gebakken door de Webbakkerij © 2022